Logo DeRodeStoof

Recept Week 3 - 10 november 2015: Wortel pastinaak soep - Gevulde kippenfilet met champignonsausje - Zacht peertje met chocoladesaus en ijscrème

Wortel pastinaak soep

Benodigdheden voor 8 personenDSCI4539

  • 2 uien
  • 600gr wortelen
  • 1stuk knolselder
  • 2 pastinaken
  • 2 aardappelen
  • 2l vleesbouillon/kippenbouillon
  • Olie / boter
  • Peper/zout
  • Peterselie

Bereiding: 

  • Alle groenten kuisen wassen en in stukken snijden.
  • Olie/boter opwarmen en de uien fruiten tot ze glazig zijn.
  • De groenten toevoegen en laten stoven
  • Bouillon toevoegen en 30 min laten koken.
  • Soep mixen en nog eens laten doorkoken
  • Soep in borden scheppen en afwerken met een paar druppels room en peterselie

Gevulde kippenfilet met champignonsausje

Benodigdheden voor 4 personenDSCI4543

  • 3 kippenfilets
  • 2 pakken woudham
  • 200gr gemalen kaas
  • 500gr champignons
  • Peterselie
  • ½ kg Spruitjes (of groenten naar keuze)
  • 1 kg aardappelen

Bereiding:

  • Spruitjes kuisen (kruisje in de onderkant snijden) en afkoken ongeveer 4à5 min beetgaar
  • afgieten en onder koud water spoelen.
  • Kippenfilet insnijden en er een zakje van maken.
  • Woudham in kleine reepjes snijden en mengen met de gemalen kaas. De kippenfilet op vullen met de mengeling kaas en ham .
  • De kippenfilet nu in een sneetje woudham rollen en alles vastmaken met een tandenstoker.
  • De aardappelen wassen schillen en koken.
  • De kippenfilet aanbakken en in de ovenschaal zetten en afbakken in de oven( kan ook verder in de pan).
  • De champignons snijden (nooit wassen wel afborstelen) en stoven en afwerken met een beetje bouillon eventueel bij binden.
  • De spruitjes opbakken in boter.
  • De kippenfilet in schijven snijden.

Zacht peertje met chocoladesaus en ijscrème

Benodigdheden voor 4 personenDSCI4546

  • 2 peren
  • Ijscrème
  • Chocoladedruppels (of andere chocolade)
  • Suiker
  • Vanillesuiker
  • Witte wijn

Bereiding:

  • Schil de peren en snij ze in 2 en verwijder het klokhuis.
  • Kook de peren in suikerwater beetgaar.

Suikerwater

  • 200gr suiker op 1l water
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 glas witte wijn
  • Smelt de chocolade in bain-marie en werk af met een beetje room.
  • Schik de halve peer op een bordje (als ze goed uitgelekt zijn ) en overgiet met de chocolade.
  • Schep 1of 2 bolletjes ijscrème op het bord naast de peer en dien op