Recept Week 3 - 10 november 2015: Wortel pastinaak soep - Gevulde kippenfilet met champignonsausje - Zacht peertje met chocoladesaus en ijscrème
Wortel pastinaak soep
Benodigdheden voor 8 personen
- 2 uien
- 600gr wortelen
- 1stuk knolselder
- 2 pastinaken
- 2 aardappelen
- 2l vleesbouillon/kippenbouillon
- Olie / boter
- Peper/zout
- Peterselie
Bereiding:
- Alle groenten kuisen wassen en in stukken snijden.
- Olie/boter opwarmen en de uien fruiten tot ze glazig zijn.
- De groenten toevoegen en laten stoven
- Bouillon toevoegen en 30 min laten koken.
- Soep mixen en nog eens laten doorkoken
- Soep in borden scheppen en afwerken met een paar druppels room en peterselie
Gevulde kippenfilet met champignonsausje
Benodigdheden voor 4 personen
- 3 kippenfilets
- 2 pakken woudham
- 200gr gemalen kaas
- 500gr champignons
- Peterselie
- ½ kg Spruitjes (of groenten naar keuze)
- 1 kg aardappelen
Bereiding:
- Spruitjes kuisen (kruisje in de onderkant snijden) en afkoken ongeveer 4à5 min beetgaar
- afgieten en onder koud water spoelen.
- Kippenfilet insnijden en er een zakje van maken.
- Woudham in kleine reepjes snijden en mengen met de gemalen kaas. De kippenfilet op vullen met de mengeling kaas en ham .
- De kippenfilet nu in een sneetje woudham rollen en alles vastmaken met een tandenstoker.
- De aardappelen wassen schillen en koken.
- De kippenfilet aanbakken en in de ovenschaal zetten en afbakken in de oven( kan ook verder in de pan).
- De champignons snijden (nooit wassen wel afborstelen) en stoven en afwerken met een beetje bouillon eventueel bij binden.
- De spruitjes opbakken in boter.
- De kippenfilet in schijven snijden.
Zacht peertje met chocoladesaus en ijscrème
Benodigdheden voor 4 personen
- 2 peren
- Ijscrème
- Chocoladedruppels (of andere chocolade)
- Suiker
- Vanillesuiker
- Witte wijn
Bereiding:
- Schil de peren en snij ze in 2 en verwijder het klokhuis.
- Kook de peren in suikerwater beetgaar.
Suikerwater
- 200gr suiker op 1l water
- 1 zakje vanille suiker
- 1 glas witte wijn
- Smelt de chocolade in bain-marie en werk af met een beetje room.
- Schik de halve peer op een bordje (als ze goed uitgelekt zijn ) en overgiet met de chocolade.
- Schep 1of 2 bolletjes ijscrème op het bord naast de peer en dien op